Søk i våre

Ledige Stillinger:

loading..
Fylke: Bransje:

CBA Fagformidling blir Gasellebedrift

CBA Fagformidling blir Gasellebedrift
Her trenger jeg litt tekst om dette. Et, sisl eumsan hendion secte te volummy nim dunt at nibh ero od minim ipit lan ute eu facillaor sequis amconsed molortisl do conumsandre faccum ipisis am do esto dolessi.


Kun 2 prosent
De omkring to prosentene av landets aksjeselskap som har fått utmerkelsen Gaselle-bedrift 2009, kan føle seg ekstra eksklusive. Etter at antall Gaseller har økt mellom 20 og 50 prosent de siste fire årene, er det i år en nedgang på 12 prosent.

Status å være Gaselle
At det er status å være Gaselle-bedrift, merker seniorkonsulent Magnus Solstad i Dun & Bradstreet på henvendelsene han får om dette: – Flere svært engasjerte bedriftsledere kontakter oss, ikke sjelden for å spørre hvorfor deres bedrift ikke er blant Gasellene. Ofte er årsaken at regnskapet er sendt inn for sent, så det viktig å overholde fristen for innsendelse.

Nedgang på 12 prosent
4.223 selskaper kan smykke seg med Gaselle-tittelen i år, mot 4.811 selskaper i 2008. Dette betyr en nedgang på 12 prosent. Naturlig nok skyldes nedgangen i antall Gaselle-bedrifter finanskrisen og virkningene av denne. Når nedgangen ikke er større, er årsaken at krisen først slo til på slutten av 2008 og dermed ikke fikk så stor virkning i fjor.

Hva er Gaselle prisen
Gaselle er en årlig utmerkelse som tildeles av Dagens Næringsliv i samarbeid med Dun & Bradstreet Norway AS. For å oppnå Gaselle-status må bedriften ha:
  • Levert godkjente regnskaper.
  • Minst doblet omsetningen over fire år.
  • Omsetning på minst én million kroner første år.
  • Positivt samlet driftsresultat.
  • Unngått negativ vekst.
  • Vært aksjeselskap.

Vekstbedriftene blir rangert årlig av Dagens Næringsliv. Dun & Bradstreet henter inn foretaksdataene og gjør analysen

Hvor kommer uttrykket "Gazelle Bedrift" fra
Det var David Birch i USA som introduserte begrepet gazeller om raskt voksende bedrifter. Han hadde gjort en studie av hva som kunne bedre forholdene i slum-områdene i noen av de store amerikanske byene. Han konkluderte med at det var alle de små bedriftene. Det var de som skapte arbeidsplasser. Han justerte imidlertid denne konklusjonen ganske raskt. Det var ikke de små bedriftene, men de raskt voksende bedriftene – gazelle-bedriftene som var viktige. Dette var god musikk i ørene for president Ronald Reagan i USA og statsminister Margareth Thatcher i England. Begge tok hans tolv sider lange rapport til sitt bryst, og lærdommen ble trukket inn i deres handlingsplaner for næringslivet.

Mer informasjon om Gaselle-bedriftene:
http://www.dn.no/gasellene/
http://www.dn.no/gasellene/article1791149.ece

Tilbake


 

SkypeID: cba-cross_border_alliance